Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

‘UFUKTAKİ KARANLIK' SAHNEYE ÇIKTI

‘UFUKTAKİ KARANLIK

Terme Kent Konseyinin organizasyonu ve Terme Belediyesinin katkılarıyla, termik santralin çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin ve insan sağlığına verdiği zararların konu edildiği "Ufuktaki Karanlık" adlı oyun, Belediye Kültür Merkezinde sahnelendi.

Terme`ye kurulması planlanan termik santrale karşı çıkan Terme Kent Konseyi, termik santralin insan sağlığına ve çevreye verdiği zararları 24 Ocak Cumartesi akşamı Belediye Kültür Merkezinde Terme halkına tiyatroyla anlattı. Termik santrale, başta Belediye Başkanı Şenol Kul olmak üzere Termelilerin çoğunluğu karşı çıkıyor.

Tiyatrodan önce bir açılış konuşması yapan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Güler şunları söyledi: “Termemizin geleceği açısından büyük önem taşıyan termik santral projesine karşı gösterdiğimiz tepkide yanımızda olduğunuz ve bu organizasyonumuza katıldığınız için sizlere teşekkür ederim. Terme halkının termik santral konusundaki sesini kamuoyuna ve ilgililere duyurduğu için özellikle basın mensubu arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. 

Biz Terme`ye termik santral istemiyoruz. Bu konuda niçin Terme`yi seçtiklerini de anlamıyoruz. Karadeniz bölgesinde Terme, Terme Çayının taşıdığı verimli topraklara sahip ovası, en uzun sahile sahip kumsalı, yeşili, havası, suyu, tarımı, ticareti ve turizmi ile eşsiz bir bölge. Kurulacak santral, bu havayı solunmaz, bu suları içilmez, bu toprakları yaşanmaz hale getirecek. İnsan sağlığı bundan olumsuz etkilenecek, hastalıklar artacak. Terme, yaşanmaz olacak. İşte biz buna karşıyız. Bizim buradan başka bir Termemiz yok. Ayrıca herkes görecek ve bilecek ki Terme sahipsiz de değil.” dedi.

Bu konuşmanın ardından Afşin Elbistan Termik Santralinin çevreye verdiği zararlar ile insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin anlatıldığı ve bir sinevizyon gösterisi sunuldu.
Sinevizyon gösterisinden sonra Nermin Yılmaz`ın yazıp yönettiği ve Amazon Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı “Ufuktaki Karanlık” adlı oyun sahnelendi. 

Oyunda, termik santral kurulması halinde Terme`de yaşanması muhtemel çevre sorunları ile santralin insan sağlığı üzerinde meydana getireceği hastalıklara dikkat çekiliyor.
İzleyicilerden bol alkış alan ve büyük beğeni toplayan “Ufuktaki Karanlık” adlı tiyatro basında da geniş yer aldı. Bazı yerel ve bölgesel basın tarafından manşetten verilen oyun, ulusal basında da geniş yer buldu.

Sponsorluğunu Terme Ticaret Odası ile Eksen Entegre Ağaç Sanayi müdürü Sedat Çevik Sanayi yaptığı “Ufuktaki Karanlık” adlı oyunda Nermin Yılmaz, Hande Yılmaz, Gamze Yılmaz, İlyas Aş, Gizem Elif İri ve Hakan Karayiğit rol aldı.
Terme Belediye Kültür Merkezi Salonunda sahnelenen tiyatroya, Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Çağlar Dilek, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kılıç, TERÇEP sözcüsü Zekai Altunpala, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Güler, Kent Konseyi Genel Sekreteri Dilek Şentürk, Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Latife Sabuncu ve konsey üyeleri, Haber Expres gazetesi yazı işleri müdürü Erol Şeker, Terme Bilgi Gazetesi yazarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.